WORKSHOPS

Join us for a workshop

Terug naar alle evenementen

Masterclass | Performance management

  • Zelda & Zorro 18 Kompasplein Gent, Vlaams Gewest, 9000 Belgium (kaart)

In november 2017 organiseerde The VIGOR Unit haar allereerste workshop met als titel ‘Terug naar de essentie van Performance Management’. Hierin deelden we met de deelnemers wetenschappelijk onderbouwde principes en instrumenten om het prestatiebeleid in hun organisatie op een innovatieve manier in te vullen. Dit was het startschot voor talrijke open en interne edities van deze workshop bij diverse organisaties, alsook projecten waarbij we klanten op maat adviseerden.

Het wetenschappelijk onderzoek naar alles inzake performance management stond ondertussen niet stil en het vraagstuk houdt veel organisaties nog steeds bezig. Daarom actualiseerden we ons literatuuronderzoek over dit thema. De nieuwe wetenschappelijke inzichten en aanbevelingen, alsook de praktijkervaring die we de voorbije jaren bij diverse klanten hebben opgebouwd, integreerden we in een volledige herwerking van ons materiaal.

We nodigen je graag uit voor een unieke masterclass waarin we al onze kennis en knowhow inzake performance management met je delen. Een greep uit de praktische vragen die we zullen behandelen: Wanneer en hoe moeten we ons personeel (nog) evalueren? Wat zijn andere essentiële processen binnen een prestatiebeleid naast evalueren? Met welke instrumenten kunnen die op een informele tot formele manier worden ingevuld?  Is een 360°-feedbackprogramma een goede investering? Wat is de rol van de leidinggevende? Hoe kunnen we de feedbackomgeving in onze organisatie in kaart brengen en monitoren? Welke koppeling kunnen we maken met andere HR processen zoals vorming, verloning en loopbaanmanagement? Deze masterclass is relevant zowel voor organisaties die nog van nul moeten beginnen (bv. scale-ups) als publieke of private organisaties die hun huidig beleid willen herzien.

De masterclass omvat een optionele terugkomdag waarin de deelnemers het eigen prestatiebeleid of plannen kunnen presenteren en van de andere deelnemers en de VIGOR-experts feedback ontvangen (zie verder).

PROGRAMMA

Julie De Rycke en Cédric Velghe presenteren de volgende onderwerpen:

  • Een model voor het prestatiebeleid in organisaties

  • Evalueren, wanneer en hoe?

  • Principes en instrumenten voor het formuleren en monitoren van doelen, alsook het bevorderen van feedback en reflectie

  • De rol van de leidinggevende in het prestatiebeleid

  • Succesfactoren voor de implementatie van een nieuw prestatiebeleid

  • De koppeling met andere HR processen

VOOR WIE 

HR beslissers of experts die een prestatiebeleid in een organisatie willen opzetten, evalueren en/of bijsturen.

WANNEER? 

Donderdag 20 juni 2024. Welkom vanaf 9u met koffie, zoets en wifi. We starten stipt om 9:30 en eindigen ten laatste om 16:30. We voorzien een vegetarische lunch en versnaperingen tijdens de pauzes.

Op donderdag 12 september 2024 (eveneens van 9:30 tot 16:30) is er een (optionele) terugkomdag waartijdens de deelnemers die dat wensen het huidige prestatiebeleid of de plannen voor een nieuw beleid in hun organisatie, alsook specifieke vragen hieromtrent, kort (d.w.z. 20’) aan alle deelnemers en de VIGOR-experts mogen presenteren. Vervolgens volgt een discussie (30’) waarin de presentator feedback, ideeën en advies ontvangt. Indien je zelf een case op de terugkomdag wil presenteren dan dien je bij inschrijving een slot te reserveren. Opgepast, het aantal beschikbare slots is beperkt tot zes.

WAAR? 

We verwelkomen je graag bij Zelda & Zorro (Kompasplein 19, 9000 Gent). Klik hier voor meer info over hoe je Zelda & Zorro vlot kan bereiken. 

HOEVEEL? 

Dag 1:

  • €890,00 (excl. BTW)

  • €222,50€ (excl. BTW) voor VIGOR consortium-leden

Dag 2 (optionele terugkomdag):

  • + €300,00 (excl. BTW) bovenop de basisprijs (ook voor consortium-leden) bij reservatie van een slot voor presentatie van een eigen case op de terugkomdag.

  • Alle andere deelnemers zijn welkom op de terugkomdag zonder meerprijs.

INSCHRIJVEN? 

Mail je professionele gegevens naar julie.derycke@vigorunit.com. Deel ook mee of je een slot wenst te reserveren op de terugkomdag voor het presenteren van een eigen case. Ook met vragen over deze masterclass kan je bij Julie terecht.

Eerdere gebeurtenis: 1 februari
Masterclass | Performance management