WORKSHOPS

Join us for a workshop

Terug naar alle evenementen

Masterclass | De ingrediënten voor succesvolle teams.

  • WATT THE FIRMS 62 Nieuwewandeling Gent, Vlaams Gewest, 9000 Belgium (kaart)

Volgens sommige bronnen neemt het belang van teamwork in organisaties alsmaar toe. Enerzijds merken we dat een aanzienlijk aandeel van de processen in organisaties, zeker de HR processen, nog heel sterk gericht zijn op het individu en niet op teamwork. Anderzijds zijn er organisaties die wel al lang resoluut de kaart van teams hebben getrokken, vaak gekenmerkt door een hoge mate van zelfsturing. Die zelfsturing gaat vaak niet zonder slag of stoot waardoor sommige organisaties vervolgens terugkrabbelen en opteren om terug een leider aan het roer te zetten. Kortom, teamwork op de rails zetten in een organisatie is alle behalve evident. 

Teamwork speelt zonder twijfel een belangrijke rol in het goed functioneren en het succes van een organisatie. Maar wat zijn nu de ingrediënten voor succesvolle teams? Hoe kunnen we teams best samenstellen, ontwikkelen en managen? Wat zijn effectieve interventies om het functioneren en de prestaties van teams te verbeteren? Om deze en meer vragen te beantwoorden voerden we een literatuuronderzoek uit om een wetenschappelijke stand-van-zaken op te maken. We screenden het academisch onderzoek van de voorbije 10 jaar en weerhielden meer dan 60 zogenaamde meta-analyses en reviews. Aldus identificeerden we evidentie over talrijke potentiële succesfactoren en interventies.

We nodigen je graag uit voor een unieke masterclass waarin we alle verzamelde kennis met jou zullen delen. Vervolgens gaan we samen met de groep aan de slag om de wetenschappelijke inzichten en aanbevelingen verder te vertalen naar potentieel succesvolle oplossingen. 

PROGRAMMA

Cédric Velghe en Julie De Rycke loodsen je doorheen: 

  • Wat zijn essentiële factoren die de effectiviteit van een team bepalen?

  • Wat zijn de kenmerken van succesvolle teams?

  • Wat zijn de oorzaken van falen of andere problemen binnen teams?

  • Wat zijn effectieve interventies om het functioneren en de prestaties van teams te verbeteren? Wat zijn hierbij de succesfactoren?

VOOR WIE 

HR beslissers of experts die een beleid rond teamwork in hun organisatie willen opzetten, evalueren of bijsturen. Professionals (bv. trainers, coaches, consultants) die organisaties begeleiden op het vlak van teamwork.

WANNEER? 

Donderdag 12 mei of dinsdag 14 juni. Welkom vanaf 8:30 met koffie, zoets en wifi. We starten stipt om 9:30 en eindigen ten laatste om 16:30. We voorzien een vegetarische lunch en versnaperingen tijdens de pauzes. 

WAAR? 

We verwelkomen je graag in de ruime event space van WATT The Firms (Nieuwe Wandeling 62, 9000 Gent).

HOEVEEL? 

720 € (excl. BTW)

180€ (excl. BTW) voor VIGOR consortium-leden

INSCHRIJVEN? 

Mail je professionele gegevens en voorkeursdatum naar info@vigorunit.com